Magyar Királyi Lovagló és Hajtó Tanárképző

Kedves Lovasok!

Már évek óta figyelem a különböző lovas oktató helyek munkáját, és  a mezőhegyesi éveim lovagló tanárától Máchánszky Gyulától tanultakkal összevetve (tisztelet a kivételnek)  komoly hiányosságokat találok…

 

Máchánszky Gyula  ny. tüzér ezredes, lovaglótanár, mesteredző Szeged, 1912. június 1. - + Budapest, 1998. március 12.  (Ernst József)
Máchánszky Gyula ny. tüzér ezredes, lovaglótanár, mesteredző Szeged, 1912. június 1. – + Budapest, 1998. március 12.


Ideje megismerni, megérteni és komolyan venni az

Örkény lovas kiképző központ irányelvét:

“…minden lovat azonos módon kell kiképezni egy meghatározott szintig, s csak a kiképzett, jól idomított lóval lehet valamilyen irányba,(díjlovaglás, díjugratás, military, sőt galoppverseny) folytatni a munkát. Az örkényi kiképzés során nemcsak az alapmunkával, az alapkiképzéssel ismerkedtek meg az iskola növendékei, hanem a magasabb szintű “folytatásban” is (a lóhasználat, a sport minden ágában) részt kellett venniük, s a leg-magasabb szinten kellett “érzést” szerezniük. Ez határozta meg az örkényi lovasok szemléletét: bármilyen munkát is végeztek, mindig az idomító, a terep, az ugró- és a galopplovas szemléletével, érzésével dolgoztak. Mindezekhez még hozzá kell vennünk a katonai fegyelmet, ami a lovaglótanárok kiképzésében érvényesült.”  (Ernst József)

Nekünk magyar lovas embereknek kötelességünk az elődök nyomdokain tovább haladni!   Hát tegyük meg!

Oszd meg!

“Magyar Királyi Lovagló és Hajtó Tanárképző” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Azon okból ,hogy engem még őközülük többen is tanítottak, neveltek a lovak tiszteletére-szeretetére és tanították a lovaglás alapjain épülő fortélyait, mostanság sokan fanatikusnak és keménynek titulálják az oktatási módszereimet.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.