A ló egyensúlya és engedelmessége III.

A ló egyensúlya és engedelmessége III.

Szemelvények a Lovaglótanárok a lovaglásról c. könyvből

“Sajnos azonban kevés ló rendelkezik születésétől fogva ezzel a természetes egyensúllyal. Azaz mikor az elülső és hátulsó lábak egyensúlyban vannak, pedig ez egy hibátlan katonalónak (használati lónak) legjellemzőbb vonása kell hogy legyen.
A legtöbb ló, testfelépítésükből adódóan már szabadon is jobban terheli meg az elülső, mint a hátulsó lábakat. Ám néha találkozunk olyan lóval is, mely az általános szabálytól eltérően, felépítésének köszönhetően, tökéletes egyensúlyban hordja magát. Egy ilyen lovon ülve jól érezhetjük, hogy semmi más nem hiányzik belőle, ahhoz, hogy ideális katonalóvá válhasson – mint a lovasnyelv ABC-je és a terepen való szükséges gyakorlat. Az ilyen „vele született” egyensúlyban járó lónak nincs szüksége rendszeres idomításra, illetve mindössze annyira, amennyit az átengedőség és az engedelmesség megkövetel, azaz, hogy természetes tartásban is, könnyű támaszkodással mindig száron legyen, és a legkönnyebb segítségadás révén is átmenetileg összeszedett állapotba kerüljön. A munka hátralévő része azután történhet terepen.
A felépítésükből adódó, nem természetes egyensúlyban lévő lovak kiképzése nem ilyen egyszerű. Itt az idomításnak nagyobb szerepet kell játszania – éppen a hiányzó egyensúly megszerzése érdekében, ami a későbbi, a terepen történő munka alapja lesz. Mert a ló abból, amiből a természet csak korlátozottan ajándékozta meg – támogatás nélkül nem lesz képes adni sem.”

folyt.köv.

A böngészőben tiltva van a javascript használata. Az űrlap ellenőrző funkciói nem fognak jól működni.

A Lovaglótanárok a lovaglásról c. könyv megrendelése:

A könyv ára:
– Jelen űrlapon történő Megrendelés esetén: Br. 3040 Ft
– Személyes vásárlás esetén: Br. 3.800 Ft
Szállítási ktg. 1 pld esetén 1100 Ft
2-3 pld esetén 900 Ft
4 pld-tól díjmentes
(Tehát ismerősöknek esetleg érdemes összefogni és egy címre megrendelni az igényelt mennyiséget)
Fizetés: utánvéttel a futár szolgálatnak
A számlát a csomagban küldjük.

Amennyiben nem kér kiszállítást, személyes átvételre – értesítés után – a Kiadó székhelyén van lehetőség: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b

A könyv megvásárolható személyesen is a Völgyfő Kft. – nél (Halász Péter 30/2838686). Ebben az esetben az ár: Br. 3800 Ft.

Név*
Email*
Telefon*
Számlázási név*
Ennyi könyvet kérek*
Számlázási cím*
Szállítási cím (ha eltérő a számlázási címtől)
Megjegyzés


Halász Péter lovas edző és lókiképző

(A könyvből való részletek kiemelését a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. hozzájárulásával tettem.)

Oszd meg!

Szólj hozzá!