Lehetsz szabad…

Lehetsz szabad…

Ha szabad vagy, akkor dönthetsz szabadon a saját dolgaidban. De gondold át alaposan, hogy mik lesznek a várható következmények. Egy hirtelen, meggondolatlan döntés eredményezheti, hogy legközelebb ugyan abban a dologban soha többé nem dönthetsz, mert majd a körülmények határozzák meg, hogy mit tehetsz vagy mit nem… Ebben nem lesz meg a szabadságod, és nagyon, de nagyon rosszul érezheted magad.
Mondok egy példát (megtörtént eset):  Egy lovas lány tanácsot kért valakitől, mert szeretett volna elindulni egy ugró versenyen. A tanács az volt, hogy a lovat fel kéne készíteni, mivel se az egyensúlya, se a gyakorlata nem megfelelő, a lovasnak pedig ülésbiztonságot kell szerezni. Szakszerű felkészülés után a jövő évi szezonban van esély elindulni. A verseny viszont közelgett, az ismerősök mind lázasan készültek a “bulira”, hát ebből nem lehet kimaradni!
Mi is történt? A lány elindult a versenyen az intelmek ellenére, és balesetet szenvedett, a kórházban kötött ki gerincsérüléssel… a gyógyulás legalább 3 hónap, és soha többé nem indulhat ugró versenyen… Vagyis a körülmények diktálnak ezentúl, a szabad döntése megszűnt ebben a dologban.
Szóval jól gondold meg a döntéseidet, szerezz minél több információt előtte, és használd a józan észt az viharos érzelmek helyett… Így megmaradhat a szabadságod…

 

Oszd meg!