Bemutatkozás

Vaqueroval
Vaqueróval

Halász Péter  lovas edző  vagyok   (65/856/1990/24438)

Mezőhegyesen születtem 1958-ban,  ahol ifjonc lovasként az  Örkénytáboros Máchánszky Gyula mesteredzőtől tanultam a lovaglás rejtelmeit.  A díjugratás és díjlovaglás versenyzői pályafutásom mellett a nyolcvanas években a Budapesti Műszaki Egyetem Lovas Haditorna Klubjának tagjaként belekóstoltam a középkori lovagi tornák és a magyar huszárok világába.

1990-ben másoddiplomásként a TF-en végeztem el a lovas edzői szakot. Később éveken át Parádfürdőn a Cifra Istállóban méncsikó belovaglóként tevékenykedtem.  Jelenleg a klasszikus lókiképzéssel,  iskola lovaglással, és természetes lókiképzéssel  foglalkozom Miskolcon.  Saját lovamat (Vaquero) a fentebb említett technikák alkalmazásával képezem. 2014- ben alapítottam a Tudatos Lovas Iskolát, melyben a lókiképzés és a lovaglás rejtelmeit lehet elsajátítani.

Akiknek még sokat köszönhetek lovas pályafutásom alatt:  Rezgő Zoltán, Solti Babett Emese, dr. Szeghő Zsolt, Geszte Csaba, Szacsky Mihály, Kövy András, Bartók László, Csapó Gábor, Török György, Csontó Zoltán, dr. Göblyös István, Kovács Zsolt, Tóth Bettina, Bóta András, Sabine Oettel, Wolfgang Krischke, Marijke De Jong, Klaus Ferdinand Hempfling, Pat Parelli, és az összes tanítványom.

Tel.: +36 30 283-8686.

Oszd meg!

“Bemutatkozás” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Kedves Címzett!

  Mikor lesz újra elérhető a képzés? Külföldről szeretném a “tanfolyamot” végezni, hogyha van rá lehetőség. Sajnos úgy látom hogy decemberben kellett volna jelentkezni, ezért is kérdezem hogy mikor lesz a következő! 🙂

  Köszönöm szépen hogyha válaszol!
  Tisztelettel,
  Durgó Nikolett

  Válasz

Szólj hozzá!