Ösztönösen, vagy tudatosan?

Ha van affinitásod és érzékenységed a lóhoz, akkor sok mindent el fogsz tudni érni vele, lesznek jó élményeid. De egyszer csak jön egy élethelyzet, egy esemény, és ott állsz egy nagy kérdőjellel:  … és most mit csináljak?… Jó esetben nem alakul ki veszélyes vagy akár életveszélyes helyzet.
Tehát több tudásra van szükség, vagy nevezhetném tudatosságnak. Gondold csak át, mennyivel biztonságosabb ha nem csak sejted, hanem tudod is, mit kell tenned? Az ösztön egy darabig segít, üzen hogy mit  csinálj. De mi van ha ez már kevés?… Mi van, ha megrekedsz, és telik az idő, járod a felesleges köröket, és nem jutsz egyről a kettőre? De jó lenne ilyenkor egy kis segítség… Ez a segítség a tudás.  Több tudás, ami ilyen helyzetekben átbillent a holtponton, és irányba állít.
Törekedj tehát megszerezni a szükséges tudást!  Tudatosan cselekedj, ne csupán ösztönösen!  A tudatosságban szerezz rutint. Ez a záloga a biztonságnak, a stabilitásnak, a megbízhatóságnak, a kiszámíthatóságnak. Eredményesebb és boldogabb lehetsz… 🙂

Oszd meg!