Lovam Vaquero

A Hispano-Arab fajta lovat 1800-tól tenyésztik Andalúziában. A jelenlegi fajta standard-ben 2002-ben jelent meg. A méneskönyvet 2008 óta vezeti a spanyol tenyésztői szövetség (Union Espanola de Ganaderos de Pura Raza Hispano-Arab (UEGHá).

Vaquero
Vaquero

Vaquero
Fajtája:  Hispano-Arab 

Szül.:  2006.04.28.
Apja: Imitador IV  P.R.E. spanyol
Anyja: Mina P arab telivér

2010 végéig összesen 5835 lovat regisztráltak ebben a fajtában, amelyek közül mintegy 60%-ot Andalúziában tenyésztettek. A fajta őshonosnak tekinthető: “Raza Autóctona en Peligro de Extinción.

A Hispano-Arab ló jól tagolt, karcsú és harmonikus testalkattal rendelkezik, ennek köszönheti könnyű mozgását. A mének átlagos marmagassága 158 cm, súlyuk 450 kg, a kancák marmagassága átlagosan 155 cm, és súlyuk 400 kg.
A Hispano-Arab alkalmas olyan lovas sportokra, mint a díjugratás, díjlovaglás, cross-country, távlovaglás, vagy a trekking mint csoportsport, ill. a hagyományos használatban mint csikós és terelő ló.   (Wikipedia)

[smartslider3 slider=8]

Vaquero

pata

Oszd meg!

“Lovam Vaquero” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Még életemben nem találkoztam egy ilyen csodalóval, mint amilyen a Vaquero…és nekem szerencsém volt testközelből látni, látni ahogy dolgozik, leápolni, simogatni. láttam, hogy milyen készséges, hogy milyen figyelmes, igyekvő. lenyűgöző ló…nem tudom szavakba foglalni, annyira megfogott Vaquero, de egyet tudok, hogy egy csodaló és hogy fantasztikus mozgással van megáldva – egyszerre előre és felfelé törekvő -. az a könnyedség amivel mozog, szépen, lazán…egyszerűen leírhatatlan a látvány! Semmi kétségem nem merül fel azzal kapcsolatban, hogy Ő a díjlovaglásban, hogy fog szerepelni…mert tudom, hogy ki fog tűnni az adottságaival és hatalmas sikereket fog elérni! mikor először megpillantottam elállt Tőle a lélegzetem. a Hispano-Arab fajta egy csodaszép, egészséges, szorgalmas, figyelmes, fiatal, mén egyede. kell ettől több?! ez a ló maga a csoda…Vaquero maga egy csoda, a hatalmas világkerekség egy csodája! Sz.G.

    Válasz

Szólj hozzá!