Visz a lovam, vagy én irányítom?

Ha felülök egy lóra, akkor jogosan várhatom el, hogy oda vigyen, ahová én akarom… Kipróbáltad már?  Szóval végy egy lovat, vagy kérj kölcsön 🙂  Ülj fel  rá, és határozd el, hogy jelzésedre azonnal induljon el, mégpedig abban a jármódban, amit te szeretnél, és egyenesen vigyen a kijelölt célpontig, majd ott álljon meg! Már csak az érdekesség kedvéért érdemes kipróbálni. Meglepő eredményt fogsz kapni… Azt tanultuk (?), hogy a lónak egyensúlyban kell járni, és átengedőnek kell lenni. Ha ez teljesül, akkor a fenti tesztet hibátlanul fogja teljesíteni, és magabiztos leszel, mert az lesz az érzésed, hogy te irányítod. Ha nem, akkor a ló visz valahová, és talán meg is érkezik a kijelölt célponthoz, de közel sem biztos, hogy a kért jármódban, és azonnal, és éppen ott fog megállni, ahol szeretnéd! Mégis, hogy lesz a lovam egyensúlyban, hogy lesz készséges és átengedő? Hogy tudom elérni az együtmműködőséget?

Tudjál róla, hogy a ló gimnasztikai tornásztatása és képzése állandó feladat! Gyakran egy – két év is eltelik a folyamatos gyakorlás mellett, míg a lovad képes lesz ezeket a feltételeket teljesíteni. Ha nem szánod rá az időt, pénzt, fáradságot, akkor a lovad csak “visz majd valamerre”, és az lesz az érzésed néha, hogy életveszélyben vagy…, és jogosan…

Szerinted hány lovas tudja elérni, hogy a lova egyensúlyban járjon, legyen önhordása, és feleljen meg az átengedőség feltételének? Szerinted van olyan lovas, aki el mer indulni egy versenyen ezen kritériumok megléte nélkül?… Mégis, mik ezek a fogalmak? Mit takarnak ezek a feltételek?  Hogy lehet ezeket elérni?  Szerinted hol tanítják ezeket?  Szerinted mennyi idő alatt lehet mindezt megtanítani a lovadnak?  Szerinted miért van ezekre szükség?

Tudjál róla, hogy van lehetőség mindezt megtanulni  🙂

 

 

Oszd meg!

Szólj hozzá!